Συνταγές

Χαλβαδόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • Λίγο καλαμποκέλαιο
  • 500 γραμμάρια tahini cake με αμυγδαλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Τρίβουμε το TAHINI CAKE και ανακατεύουμε με τη μισή ζάχαρη και τη μισή κανέλα. Παίρνουμε τα μισά φύλλα και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με το μισό λάδι. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα του tahini cake και τυλίγουμε τις κοντές άκρες προς τα μέσα. Τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρολά. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κομμάτια.